EQUINOX - Alles wat u van lekker vlees verwacht
EQUINOX
NL
Alles wat u van lekker vlees verwacht

Onze producten: rookvlees

Equinox gebruikt uitsluitend rookvlees van de beste kwaliteit. Elk stuk wordt zorgvuldig gezouten met een exact afgewogen zoutmengsel. Moderne controletechnieken staan borg voor een constante kwaliteit. Gedurende 4 weken rijpt het vlees geduldig op een constante temperatuur. Daarna gaat het de 'schoorsteen' in en wordt het op traditionele wijze met natuurhout gerookt. Het resultaat: puur paardje van Equinox, een lekkernij van de bovenste plank.
De stukken rookvlees worden verkocht onder het merk Equinox, Damar of onder private label.


gerookt paardenvlees

Equinox heeft een lange traditie in het roken van paardenvlees. De opgedane ervaring werd uitgebreid toen in 2002 de afdeling paardenrookvlees van Damar uit Temse werd overgenomen. Het rookvlees van Damar is bekend omwille van zijn extra zoete smaak. Equinox biedt aan zijn klanten een gamma van paardenrookvlees met verschillende smaken gaande van klassiek tot extra zoet.

streekproduct.be Eind 2005 werd het traditioneel gezouten paardenrookvlees van Equinox erkend als Antwerps streekproduct door de VLAM. Paardenrookvlees heeft immers een lange traditie in het Antwerpse en wordt nog steeds op traditionele manier bereid. Meer informatie vindt u op streekproduct.be.

Equinox gebruikt verschillende spierstukken om gerookt paardenvlees te produceren. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de verschillende stukken en de vormen waarin ze verkrijgbaar zijn.

natuur
gevormd
Boon
Het kwaliteitsstuk van het gerookt paardje! Perfecte snijbaarheid en mooie sneetjes, een lekkernij voor de fijnproevers.Verkrijgbaar in traditionele en in extra zoete kwaliteit en verschillende gewichtsklassen.Equinox biedt aan haar klanten de boon tevens in verschillende vormen aan: in tonvorm voor ovale sneetjes en blokvorm voor rechthoekige sneetjes.
Bovenbil
Bereid als rookvlees verliest de bovenbil niets van zijn gekende kwaliteiten. Met z'n lekkere, fijne smaak die door de professionele slager erg op prijs gesteld wordt, is dit een klassieker in de beenhouwerij. Net zoals de boon verkrijgbaar in traditionele en in extra zoete kwaliteit, gevormd en niet gevormd.
Platte bil
Het meest rendabele stuk rookvlees. Traditioneel bereid en met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding heeft de platte bil alle eigenschappen van een goed stuk rookvlees. Verkrijgbaar in traditionele en in extra zoete kwaliteit. De platte bil is tevens verkrijgbaar in blokvorm, in darm en in netje. Platte bil in kunstdarm geldt ook als een zeer rendabel stuk op de snijlijn...

Façon Suisse
Façon Suisse wordt zeer gewaardeerd door de liefhebbers van extra zoet paardenvlees. Door de specifieke bereidingswijze wordt een product bekomen met een laag zoutgehalte.(± 2%). Het gebruik van beukenhout garandeert een karakteristieke rooksmaak. De gevormde boon is zeer vast en kan extra fijn gesneden worden.
Succes gegarandeerd!

Tunnel
Dit stukje gerookt paardenvlees is licht gezouten, gerookt met volle beukenhouten blokken en wordt u gepresenteerd in tunnelvorm, al dan niet voorgesneden. Snijverlies wordt tot een minimum beperkt en zijn vorm geeft uw assortiment de verdiende meerwaarde! U zelf en uw klanten zullen deze delicatesse van 100% natuurlijk vlees naar waarde weten te schatten.


gerookt varkensvlees

Filet de Flandre
De laatste jaren wordt ‘zoet rookvlees’, dit is rookvlees met lager zoutgehalte, meer en meer gesmaakt door de consument. Het is op deze trend dat Equinox, wil inspelen met: ‘Filet de Flandre’: gerookt varkensbil met een typische zachte smaak en een laag vetgehalte. De varkensbil wordt op dezelfde manier bereidt als het paardenrookvlees van Equinox: zouten, daarna rijpen en vervolgens gerookt met beukenhout. Het product werd 2006 bekroond met de Gouden Tavola Traiteur.

Filet de flandre bestaat standaard in een tonvorm, maar is eveneens verkrijgbaar in darm.

York Noisette
Varkensrug, gezouten en gerookt met walnotenaroma.

York Met Tuinkruiden
Gedroogde en gerookte varkensrug, gekruid met verse tijm en rozemarijn.

NL FR EN DU IT